ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017


Ο Βασίλης Παντελάδης είπε:
136η - 138η  άποψη: Βασίλης Παντελάδης είπε:
Ακούτε Ικαριακή Ραδιοφωνία ... Σαν σύγχρονος αρχαίος Έλληνας στοχαστής επέστρεψε στο μέλλον με άλμα κβαντικό και με την φιλοσοφική του πολυθρόνα ντυμένη από χωροδικτύμα να αιωρείται στο αιώνιο παρόν που δεν υπάρχει αλλά κάποιος το ονειρεύεται.Ο διαμαντής φλωράκης είναι συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και με τους εξωτικούς στοχασμούς του ξαφνιάζει τα πλήθη της άγνοιας μιας και αφού η τηλεκατευθυνόμενη ενημέρωση των ΜΜΕ καθιστά την σκέψη τους ως δυσπρόσιτο επίτευγμα για το ανθρώπινο είδος μυρικαζοντας το αυτονόητο με επαναλαμβανόμενη μασημένη τροφή προσφερόμενη από.. δεσμοφύλακες. Το ηλεκτρονικό μυνήμα ήδη εστάλη και ευελπιστούμε πως θα έχουμε κάποια στιγμή ζωντανά στο στούντιο της ικαριακης ραδιοφωνίας έναν από τους παγκόσμιους μετρ επιστημονικής φαντασίας αποδεχόμενος της πρόσκλησης μας. Καλή ακρόαση

12 Μαρτίου στις 1:03 π.μ.

Ικαριακή Ραδιοφωνία Οι σεναριογράφοι και σκηνοθέτες άντυ και λάνα γουατσόφσκυ της τριλογίας του ματριξ σίγουρα πρώτου φτιάξουν της ταινίες τους θα μελέτησαν μεταξύ άλλων και το βιβλίο ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ του δικού μας διαμαντής φλωράκης. Ένα βιβλίο που μεταφράστηκε σε αρκετές χώρες με ημερομηνία πρώτης έκδοσης λίγα χρόνια πριν κυκλοφορήσει και η επίσης γνωστή ομότιτλη ταινία back to the future με τον michael j fox. Αναμφισβήτητα το βιβλίο ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ανοίκει στην κατηγορία συγγραμμάτων ματριξ, μια κατηγορία που την εγκαινίασε ο Πλάτωνας με τον μύθο του σπηλαίου. Καλές αναγνώσεις!
Ικαριακή Ραδιοφωνία Ο διαμαντής φλωράκης συγγράφει στοχασμούς με μία πένα κβαντικής μελάνης από την παλέτα των λεκτικών χρωμάτων του ουράνιου αλφαβήτου. Η ευφυΐα του είναι μια έμφυτη αλληλουχία των ιστοριών της χαμένης πραγματικότητας μιας αγέννητης ανθρωπότητας του "είναι" αδιαφορώντας για το φασματικο φαίνεσθαι των ψευδαισθήσεων. Ο Διαμαντής επιστρέφει στο μέλλον από το παρελθοντικο υπέρμέλλον, επιστρέφει στον άχρονο χρόνο των 12 ασυνχρονιστων λεπτοδεικτων, στην αρυθμιστη συγχορδία των ρολογιών που υποδηλώνουν τον χρόνο ως κίβδηλο τεχνουργημα να κυλάει ταυτόχρονα προς όλα τα σύμπαντα των αισθήσεων με την ψευδαίσθηση της κρυστάλλινης διαύγειας!... Ο Διαμαντής Φλωράκης είναι ένας διανοητής που περνάει απαρατήρητος στην μετριότητα του ελληνικού star system, Η αορατότητα του έγκειται στο γεγονός ότι ο ρητορικός του άμβωνας εντοπίζεται στην αντιχθονα πίσω από το άστρο του ήλιου, απαγγέλλει νόηση γνωρίζοντας καλά ότι το σύμπαν λειτουργεί αντίστροφα, φέρει τηλεβόα κουαρκ με τον λόγο του να τον μεταδίδουν τα νετρίνα σαν ένα τρανζίστορ που επαναφορτίζεται από την ηχώ του χάους. Αυτό το ποίημα θα κυλάει πάντα προς το άπειρο και αγέννητο στιγμιαίο τώρα. Κάθε εφαλτήριο πραγματικότητας θα αλλάζει το μέλλον, η διαφορετικές σκέψεις από την ίδια αφετηρία δημιουργούν πολλές πραγματικότητες ταυτόχρονα και τερματικούς σταθμούς στο άπειρο των κατοπτρικών ειδώλων. Υπάρχει και το ενδεχόμενο όλα να είναι μια σκέψη, μία ιδέα και μόνο.... Μπαίνουμε στο home studio και ηχογραφούμε εκπομπή με μουσικές, ποίηση, και διαβάζοντας αποσπάσματα από τα κείμενα του Διαμαντή Φλωράκη ,από την εκπομπή "μοναχικός ταξιδευτής" για την ικαριακη ραδιοφωνία.
20 - 09 - 2016
Το βιβλίο "επιστροφή στο μέλλον "του Διαμαντης φλωρακης. υπάρχει απανταχού στην γκλομποσφαιρα .
Προσωπικά το θεωρώ αριστούργημα,
ένα ξεχασμένο αριστούργημα

που μια μέρα θα δικαιωθεί
η αξία των στοχασμών που εμπεριέχει
και αυτό θέλοντας και μη
θα το κατατάξει ανάμεσα στα καλύτερα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας παγκοσμίως.
Είναι θέμα ηθικής και ανηθικότητας
Αγάπης και μισούς και πιο υπερτερεί από αυτά , σε σχέση με τον βαθμό ευφυΐας του αναγνώστη, ένα βιβλίο για ιδιαίτερους ανθρώπους, σαν τον συγγραφέα του.
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο αυξάνουμε σίγουρα τον βαθμό ευφυΐας μας και δυο τινά μπορούν να προκύψουν.
Η επιστροφή στο μέλλον, η το μέλλον που επιστρέφει.
Ένα ώριμο βιβλίο, άγουρο μεν για το mainstream αναγνωστικό κοινό που προτιμά εύπεπτα κείμενα και τραγούδια με εύκολο άκουσμα.
Παρόλα αυτά είναι ένα ώριμο βιβλίο που δεν πέφτει από το δέντρο της λογοτεχνίας Ε.Φ.
Δεν σαπίζει, δεν παλιώνει, γραμμένο το έτος 1973,πολύ μπροστά από την εποχή του.
Είναι από τα λίγα βιβλία που κρατάς την ανάσα σου κατά την ανάγνωση.
Παρόμοιο συναίσθημα συνάντησα και στην ασκητική του Καζαντζάκη.
Βιβλία που σε κολλάνε στον τοίχο, χωρίς ανάσα.
Κείμενα με ύφος γραφής που δύσκολα θα βρεις, σαν μέρη που πρωτοείδες μοιάζουν, εξωτικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου