ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015


127η   άποψη:
Ο συγγραφέας, δημοσιογράφος Μάκης Ανδρονόπουλος, Έγραψε με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου: "Η ΟΑΣΗ ΜΙΑΣ ΦΡΑΣΗΣ" (με κόκκινους χαρακτήρες ο δικός μου σχολιασμός):

1.      Σκεφτεσαι. Μηπως πρεπει να κατσω να γραψω με λογικη σειρα ολη την κοσμοθεωρια μου; Γιατί θα βρεθούν άλλοι να το κάνουν με ενδεχομενες αρνητικες συνέπειες... Εγω ο ΔΦ ξέρω. την πορεία.. .ξέρω την εξελιξη της σκέψης μήπως πρεπει να κλειδωσω το εργο μου απο παρερμηνιες; Εδω πηγε ο Μανουσακης να μου αυτοκτονισει... που ίσως. ήταν ο καλυτερος μαθητης μου...
 
2.      Πιστεύω πως η συλλογική κρίση είναι αλάνθαστη. Καμία αρνητική συνέπεια δεν θα υπάρξει, λοιπόν. Ο Μανουσάκης με την αυτοκτονία του ήθελε να εκφράσει την καταδίκη μιας άδικης, φονικής Δημιουργίας. Το δεν «Πειράζει» ήταν μια ισόθεη πράξη του Ανθρώπου ή πιο σωστά, μια εξιλεωτική πράξη του Δημιουργού προς τον εαυτό Του, μέσω του Ανθρώπου.
 
3.      Σκεφτεται ο φιλος Μακης. Τυχεροι αυτοι που πιστευουν στο Τιποτε και στη Δημιουργία.. .στο Θεό.. . Εχουν κάποιον να τα βάλουν μαζί του. Αλοιμονο σε αυτους που δεν πιστεουν στο Τίποτε αλλα στο Απειρο. Σ αυτούς που δεν πιστουν στη Δημιουργία...στην αρχη και στο τέλος. Αλοιμονο. Σ αυτους που δεν μπορουν να πουν Δεν Πειράζει... Που δεν εχουν να συγχωρησουν η να συγχωρεθουν.
 
4.      Ναι, αλλά το γεγονός πως μπορούν να πουν, είναι άξιοι να πουν αυτό που λες, αδυνατίζει αρκετά το Αλλοίμονο που αναφέρεις. Ο Πόνος είναι η κυρίαρχη ιδιότητα όλων μας. Αυτό είναι που μας κάνει Αδέλφια. Η αιτία της Υπαρξιακής Αναρχίας μας.
 
5. Υπαρχουν κι αυτοι που δεν μπορουν να καταφυγουν στην Νιρβανα του Τιποτα η στη μεγαλη Συγγνωμη προς την αθλιοτητα της Δημιουργιας.
 
              Ισχύει κι εδώ η πιο πάνω αναφορά μου.
 
5.      Μακης φίλος σκεπτεται. Θέλω μια Καταφαση χωρις ιχνος Επεκεινα. Μια Καταφαση μεσα στην Υλη (όπως κι αν αυτή εκδηλώνεται). Μια Καταφαση χωρις Συγγνωμη, χωρις την φιλανθρωπια των Γκειτς. Μια Αγάπη χωρίς ίχνος Οικτου...
 
6.      Σεβαστή επιθυμία, περήφανη, αντάξια του Ανθρώπου. Η σωστή Αγάπη δεν περιέχει ίχνος οίκτου, πιστεύω.
 
5. ... ποιό ήταν το βιβλιο σου που ελεγες να θυσιαστουν Ολοι για τον Ενα;
 
Φιλια Μάκης
 
            Το διήγημα ο «Ένας» στο βιβλίο: Εισβολή Στο Αύριο».

            Την Αγάπη μου σου στέλνω. Διαμαντής
 
            30/5/15