ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

24/4/2006 (283)


Ø Ο γηραιός της παρέας είπε: Τον Θεό τον φαντάζομαι ως την απόλυτη έκφραση της Αγάπης που αγκαλιάζει ακόμα και το Κακό (κι αυτό θα αποτελέσει την αιτία της αυτοκατάλυσης του Κακού). Φαντάζομαι ακόμα πως η Απόλυτη Αγάπη έχει μία επαρκή εξήγηση (που δεν μπορώ να φανταστώ) στο γιατί της ύπαρξης του σφαγείου του Κόσμου.



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

1/11/12 (352)


Σκέφτομαι: Θα πληρώσουμε αυτό που είμαστε και ο τελικός λογαριασμός που θα έρθει θα δείξει αλάνθαστα τι ακριβώς είμαστε.

Αυτοί που μας κυβερνούσαν χρειάστηκαν περίπου 30 χρόνια για να μας φέρουν μέχρι το χείλος του γκρεμού. Αυτοί που ετοιμάζονται να μας κυβερνήσουν (που ποτέ δεν μας είπαν για πού βαδίζουμε) θα χρειαστούν λίγες μόνο ώρες για να μας στείλουν να μετρήσουμε το βάθος της πτώσης μας.

Το Σαμψώνειο σύνδρομο των συντεχνιών θα φέρει τους νέους σωτήρες που θα μας «σώσουν». Θα βρεθούμε μαζί τους στο βάθος του γκρεμού, μόνο που αυτοί θα είναι όπως πάντα από πάνω μας.

Είχα γράψει πως αυτά που συμβαίνουν εδώ και παντού, σήμερα, χτες, από πάντα είναι απόρροια του ελλείμματος επαρκούς ηθικού δυναμικού. Είχα ακόμα πει πως ο άνθρωπος διάγει την παιδική ηλικία της Ηθικής του για να εξηγήσω το γεγονός της αντιπαράθεσης (φονικής κάποιες φορές) του ανθρώπου με τον άλλον άνθρωπο. Δεν ερμηνεύεται το ανθρώπινο γίγνεσθαι με πολιτικούς όρους. Εύχομαι να κάνω λάθος.

……………………………………………………………………………………………………………………………….