ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

νέο απόσπασμα...


Νέο απόσπασμα

 

από το 9οβιβλίο της 11/λογίας της

 

Υπαρξιακής Αναρχίας/Εσχατολογικής Ουτοπίας

 

«Ο ΕΧΘΡΟΣ»

 

(2 έντυπες εκδόσεις + 1 σε e-book):

 (Λέτε ο Θεός να επέτρεψε την ύπαρξη του Κακού, υποχρεωμένος από την απόλυτη Αγάπη Του για όλα; Λέτε; Πάντως, αυτή η εξήγηση, είναι η μόνη που δίνει μια ικανοποιητική απάντηση στο ερώτημα για τη σφαγή της ύπαρξης. Μας υποχρεώνει στην παροχή συγνώμης, κατανόησης προς την Πρώτη Αιτία).
 

«Ποιος είσαι;».
Χάνομαι πάλι σε κάτι που μοιάζει μ ανάμνηση:
Οδηγώ τη νταλίκα χωμένος σε μια εικόνα που ισχυρίζεται πως είναι από το παρελθόν μου: Ένας υπέργηρος (εγώ;) ζει το τελευταίο ροκάνισμα που του κάνει ο χρόνος. Νιώθω πως, ο υ­πέργηρος, νιώθει, ότι το πέρασμα των χρόνων, ήταν σαν κάποιο σύντομο πέρασμα ανέμου. Η δίψα του για το αιώνιο, ούτε με μια σταγόνα χρόνου δεν είχε δροσίσει τα χείλη της. Ένα παράπονο μέσα του μεταμορφώνεται, αυτές τις έσχατες στιγμές του, σε κάτι σκληρό. Θέλει να φτύσει αλλά τα χείλη του είναι ανήμπο­ρα. Ψιθυρίζει μόνο αυτή τη λέξη: «σκατά», και μετά ο χρόνος του λεηλατεί και την τελευταία φλούδα ζωής.
Σκέφτομαι πως πρόκειται για ακατανόητη εκτέλεση. Ο σκοπός αυτής της εκτέλεσης και ο εκτελεστής, δείχνουν ανύ­παρκτοι. Αλλά, παρ’ oλ’ αυτά, σκληρότεροι από τον όποιο υπαρ­κτό εκτελεστή.
Επαναλαμβάνω την τελευταία λέξη του γέρου:
«Σκατά».

 

απόσπασμα...


Απόσπασμα

 

από το 9οβιβλίο της 11/λογίας της

 

Υπαρξιακής Αναρχίας/Εσχατολογικής Ουτοπίας

«Ο ΕΧΘΡΟΣ»

 

(2 έντυπες εκδόσεις + 1 σε e-book):

 

Και τότε ακριβώς, χάνομαι σε μια ζάλη. Σε μια παραίσθη­ση, που δείχνει αυτά:

Ένας νέος (εγώ;) κρατώντας ένα μελαχρινό κορίτσι, ανηφορίζει σε κάποιο χρυσωμένο, με στάχυα, λόφο, πιτσιλισμένο με το κόκκινο χρώμα της παπαρούνας. Ο ήλιος κατηφορίζει πίσω από τον λόφο. Ψηλά, μέσα στο μπλε τ’ ουρανού, πουλιά ταξιδεύ­ουν προς τη δύση, λες και κυνηγάνε το φως. Η εικόνα των πραγμάτων δείχνει τους δυο νέους να πλησιάζουν τον ήλιο. Στην πραγματικότητα, όμως, συμβαίνει αυτό: ένα εκατομμύριο «ήλιοι» πλησιάζουν τους δυο νέους. Πράγματι. Λίγα δευτερόλε­πτα αργότερα, το πυρηνικό μανιτάρι φυτρώνει στην άλλη πλευρά του λόφου. Το «Γιατί» εκείνων που ανηφόριζαν τον λόφο, είναι μια δεύτερη, άπειρα μεγαλύτερη έκρηξη από την πρώτη. Είναι η οντολογική καταδίκη του ανθρώπου, της ύπαρξης, γενικά. Των όποιων σκοπών. Είναι η δικαίωση του Τίποτα.