ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015


Απόσπασμα από την 3η έντυπη έκδοση
του 7ου βιβλίου:» Ο ΚΑΙΑΔΑΣ»
Της 11/λογίας: «ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ»
(σελ.: 66)
(Η κάθε ανθρώπινη ηθική αποτυχία, πρέπει να ’ναι μια αφαίρεση, μια πληγή στο σώμα του Καλού. Αν η ανθρώπινη ιστορία αστοχήσει ηθικά, το Καλό θα πεθάνει. Και τότε το σύμπαν της Ιδέας, θα πάψει να ’ναι το μεταφυσικό αντίκρισμα του υλικού σύμπαντος. Άρα, κάπου πρέπει να υπάρχει μια πρόνοια. Να υπάρχει η συγγνώμη. Διαφορετικά, το μηδέν θα τα καταπιεί όλα. Ακόμα και τον Θεό).·
 
 

 

Προς τους διοργανωτές του 1ου Συνεδρίου

για το ελληνικό φανταστικό:

Επειδή οι καλοί συνεργάτες της LIFO (που ανιδιοτελώς, χωρίς προσδοκία διαφημιστικού κέρδος) έκανε ένα πολύτιμο αφιέρωμα στο ελληνικό φανταστικό, αλλά άθελά της, από έλλειψη πληροφόρησης αδίκησε μερικούς άξιους συγγραφείς (Δεσποτάκη, Μαντά, Χατζηκυριάκο κ.α.) αλλά και ιστορικούς καταγραφείς της ιστορίας του χώρου, με βιβλία, άρθρα σε περιοδικά, εφημερίδες, διαλέξεις (Νίκο Θεοδώρου, Χρήστο Λάζο) προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στη Λογοτεχνία του Φανταστικού, σας επισυνάπτω φωτογραφία του βιβλίου τους το οποίο μπορώ να σας δανείσω προκειμένου να αντλήσετε στοιχεία και ίσως κάποτε να γίνετε η αφορμή για την επανέκδοσή του (με νέα στοιχείς ελπίζω).

Σας εύχομαι επιτυχία στην εκδήλωση που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, και αναμένω την απάντησή σας για την προσφορά δανεισμού του βιβλίου που προανέφερα.

Φιλικά: διαμαντής φλωράκης