ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014


Για να κρίνουμε τους κρίνοντες:
76η άποψη:

Ο Δημήτρης Νικηφόρου είπε:

Εδώ και μόλις μια - δυο μέρες, ψάχνοντας κάποιες πληροφορίες για έναν συγγραφέα, ''σκόνταψα'' τυχαία(;) στο όνομα διαμαντής φλωράκης. Διάβασα το κείμενο που ανέφερε συνοπτικά κάποια πράγματα για τον ίδιο και το έργο του και από περιέργεια επισκέφθηκα το ιστολόγιο του. Εγγράφηκα σε 5 λεπτά. Ήταν αρκετά για να ''ευλογήσω'' την περιέργεια μου που παραμένει δυναμικά παιδική και ανεξέλεγκτη.
Τώρα μόλις αρχίζω την γνωριμία μου με το έργο του συγγραφέα. Δεν προβλέπω απλά αλλά ξέρω ότι θα είναι μια αληθινά ενδιαφέρουσα γνωριμία. Πώς το ξέρω;; Μα όπως το ήξερα πάντα για ό,τι με ωθούσε να το γνωρίσω. Από μικρά αποσπάσματα της γραφής του πιστεύω ότι όσοι γνωρίζουν το έργο αλλά και το πρόσωπο ''φλωράκης'' το καταλαβαίνουν. Εγώ έχασα τριάντα χρόνια αλλά θα καλύψω το κενό σίγουρα. Όσοι επιθυμούν ας επισκεφτούν τον δικτυακό χώρο του με τον τίτλο ''Ανοιχτό ηλεκτρονικό ημερολόγιο ενός αναρχικού'' και θα καταλάβουν. Τα 19 βιβλία του συγγραφέα στο site, πολλά από τα οποία ακουμπούν ακόμη και στην επιστημονική φαντασία, προκαλούν και προσκαλούν τον αναγνώστη για αρκετή ώρα περιήγησης.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

(1999-2013)

2013-12-30 (473)

? Κι αυτό από το 1ο βιβλίο της 11/λογίας: (Η ύ­παρ­ξη ή ό­χι του Θε­ού, εί­ναι που νο­η­μα­τί­ζει την Ι­στο­ρί­α του Κό­σμου).

Και σκέφτομαι: Πράγματι, το Ναι της ύπαρξης του Θεού νοηματίζει την Ιστορία του Κόσμου, αλλά με ένα νόημα απροσέγγιστο. Και είναι ο πόνος, τα δάκρυα, το αίμα που βιώνουν τα όντα, η αιτία που δεν αποκωδικοποιείται το νόημα από την ανθρώπινη νόηση.
Ê