ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

σειρα 3η ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ 2 νουβελες ΤΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ Η ΕΚΡΗΞΗ κριτικες


4 Gaston Henry Aufer: (κάρτα Βρυξέλλες 4/3/67): «…Το βιβλίο σας μ’ εξέπληξε βαθιά…».

4Γιάννης Μαγκλής: (γράμμα 23/3/70): «Η Έκρηξη είναι νουβέλα αξιόλογη. Δομή, σκέψη, έκφραση, ο τρόπος που ο μύθος κυλά, γλώσσα, όλα άρτια…».

4 Άλκης Θρύλος: (κάρτα, για την Έκρηξη): «…Με γάντζωσε το θέμα του. Πολλές ωραίες ψυχολογικές παρατηρήσεις με κέντρισαν…».
4Δ. Στουπάκης (Φως Καΐρου 12/3/71. Για την ¨Έκρηξη): «Συνδυασμός μεταφυσικού συλλογισμού, πραγματικότητας και μηδενισμού… Ο Φλωράκης κατέχει την τέχνη να συναρπάζει με την έξαρσή του και τον ορμητικό του τρόπο και με τα΄ ανήσυχα κι ερευνητικά διανοήματά του…».
4 Δημοσθένης Ζαδές: (Κρητική Εστία 8/1967) “…Το Ναρκοπέδιο, όμως, μ΄ εξέπληξε! Το είχα διαβάσει πριν απ΄ τους Απίθανους Και το ξαναδιάβασα μετά, για να ξαναβρώ τη γεύση του καλού, του καλλιεργημένου λόγου του Δ. Φ. Είναι μία δυνατή, αδρά ψυχογραφημένη νουβέλα, με σπαρταριστούς ανθρώπους, γιομάτους, πάλι κι εδώ, ερωτηματικά, άγχος. Χάρηκα έναν λόγο ρωμαλέο, που ψυχογραφεί πετυχημένα ανθρώπους υπαρκτούς, κι απόλαυσα μία πλοκή ενός μύθου στέρεα κατασκευασμένου…».
4 Γ. Καραλής: (εφημερίδα Πελοπόννησος 11/1/67 Για το «Ναρκοπέδιο): «Δυνατό αυτό το αφήγημα όσο και το θάμπος της ζωής. Και γεμάτο τρόμο όσο και ο θάνατος. Ένα διήγημα που μπορεί να δώσει στον συγγραφέα όχι μονάχα διάρκεια, αλλά και αναγνώριση πέρα από τα σύνορα τα δικά μας…».
4Μ. Πράτσικας: (Εθν΄Κήρυξ Πατρών 2/1/67 και Νεολόγος Πατρών 25/6/70): «…Το Ναρκοπέδιο είναι μία αφήγηση που μας δείχνει όλα τα στοιχεία μίας μοντέρνας πεζογραφίας…».
«…Χαιρετίζουμε με κάθε αναγνώριση και τον προβληματισμό της πνευματικής εργασίας του βιβλίου, αλλά και τον αξιόλογο πεζογράφο μας» (Για τη νουβέλα «Έκρηξη»).

4Ανώνυμος κριτικός: (εφημερίδα Βραδινή 23/2/66): «Το Ναρκοπέδιο είναι μία νουβέλα μεταφυσικής αναζήτησης και στοχασμού, την οποία ο συγγραφέας παρουσιάζει μ΄ ένα δικό του προσωπικό ύφος σε ρυθμό ρέοντα και λαμπρή δημοτική γλώσσα…».

τα 5 αστυνομικα.


 

Τα 5 αστυνομικά

(εμπλουτισμένα με στοχασμό και ε.φ.)

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ

Η ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Η ΟΑΣΗ ΜΙΑΣ ΦΡΑΣΗΣ

Σύντομα σε e-book
Από την:  http://www.smashwords.com/profile/view/diamandisflorakis