ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015


 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ
 
16/χρονο (1999 – 2015)
 
 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
 
 ΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ (1.400+ likes
 
2015-01-29 (545)
?Σκέφτομαι: Ένα ουμανιστικό σοσιαλιστικό κόμμα θα άρχιζε έτσι:
1ον: Θα μείωνε τους μισθούς των βουλευτών 50%.
2ον: Θα μείωνε τον αριθμό των βουλευτών 50%
3ον: Θα καταργούσε τους 300+ φόρους υπέρ τρίτων
4ον: Θα έλεγε στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα:
Από σήμερα το κράτος θα προσλαμβάνει εργαζόμενους σύμφωνα με τις ανάγκες του, θα τους πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, θα ελέγχει την απόδοσή τους.
5ον: Θα έλεγε στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα:
Επειδή είστε ο κύριος παραγωγικός κλάδος της χώρας, ο μέσος μισθός σας θα ορίζει τον αντίστοιχο του δημόσιου τομέα, επειδή είστε οι μόνοι εργαζόμενοι με φθοροποιό άγχος για το εργασιακό σας αύριο, η φορολογία σας θα είναι μικρότερη κατά 50% από εκείνη των εργαζομένων του δημόσιου τομέα.
Μια όμως εξουσία που κρύβει το πραγματικό της πρόσωπο με τη μάσκα του Σοσιαλισμού, δεν θα υλοποιήσει τίποτα από τα πάρα πάνω.
  

 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ
 
16/χρονο (1999 – 2015)
 
 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
 
 ΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ (1.400+ likes
 
 
30/6/12 (327)
ØΜια συνέντευξη που δεν γνωρίζω αν δημοσιεύτηκε:
Η Έσχατη Αναρχία, ή Έσχατη Ελπίδα
 
ΣΔ: Το τελευταίο βιβλίο σας που εκδώσαμε είναι ο Καιάδας. Ένα βιβλίο που περιέχει μέσα στις σελίδες του ένα τρομαχτικό δίλημμα. Ίσως το δυσκολότερο δίλημμα που θα μπορούσε να τεθεί σε έναν άνθρωπο. Μιλήστε μας για την υπόθεση του βιβλίου, για το δίλημμα και για το τι θα κάνατε εσείς.
Δ. Φλωράκης: Στον φανταστικό μελλοντικό Κόσμο του βιβλίου, το Παγκόσμιο Κράτος, βλέποντας πως ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας έχει τελεσίδικα γονατίσει από βιολογική κόπωση, τη χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών, βίας, εγκλήματος, κι ενός σαμψώνιου συνδρόμου αυτοκαταστροφής, που το παρασύρει σε κατάρρευση και την ανθρώπινη ζωή σε αφανισμό, αποφασίζει να ενεργοποιήσει την επιχείρηση Καιάδας, την Τελική Λύση, η οποία προβλέπει τον χωρίς πόνο αφανισμό του σάπιου μέρους της ανθρωπότητας.
Όμως η υλοποίηση αυτού του Καιάδα, ρίχνει την ανθρωπότητα σε έναν υπαρξιακό Καιάδα που μετατρέπει τον άνθρωπο σε ζώο. Γιατί ο άνθρωπος είχε με την επιχείρηση αυτή σκοτώσει μέσα του τον Άνθρωπο. Όπως σε μικρότερη κλίμακα το έκανε στους θαλάμους αερίων, στα διάφορα στρατόπεδα εξόντωσης, αλλά και στον ατομικό βίο του ο καθένας μας, όταν δεν θέλαμε να δούμε το δίκιο, τον πόνο του άλλου, όταν αδιαφορούσαμε για το αίμα του άλλου.
Ο ήρωας του βιβλίου αρνείται, με κόστος τη ζωή του, να συμμετάσχει σε αυτή την επιχείρηση. Είμαι σίγουρος πως πολλοί ανάμεσά μας θα έκαναν το ίδιο με τον ήρωα του βιβλίου. Θέλω να ελπίζω πως το ίδιο θα έκανα κι εγώ.