ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

απο την ΕΚΡΗΞΗ κι αυτό


ΗΜΕΡΑ: 185η.

Τον παράδεισο πρέπει να τον φαντάστηκαν οι κολασμένοι. Αν υπάρχει, θ’ ανήκει σ’ όλους. (Τί φρί­κη! ακόμα και στους δημίους μας). Όμως, μόνο εκείνοι πού έχουν την ανάμνηση της κόλασης, θα τον νιώσουν για τέτοιον. Κι αυτή θα είναι η αιώνια τιμωρία των δολοφόνων μας.

Έχω φτιάξει έναν παράδεισο : Σ’ ένα τεράστιο ζεστό, ασφαλές καλύβι, εμείς οι κολασμένοι. Έξω η θέα των μαρτυρίων πού ζήσαμε, ανήμπορη να περάσει τα τοιχώματα τού παραδείσου μας, ανίκανη για μια επανάληψη.

Δεν θέλω, δεν θα καταλάβαινα άλλον παράδεισο.

αποσπασμα απο τη νουβελα Η ΕΚΡΗΞΗ


Ούτε κ’ ένας θεός δεν θα μπορούσε, μ’ έναν πα­ράδεισο, να ζωγραφίσει τ’ αντίθετο των ανθρώ­πινων κολάσεων. Ίσως η Μουσική, αν θάθελε, αν θα μπορούσε   ν’ αρνηθεί την ουσία της.

Στρατόπεδα ομαδικής εξοντώσεως: Εκτάσεις κορνιζαρισμένες με συρματόπλεγμα, πού τελεσίδικα διαγράψατε από το ανθρώπινο λεξιλόγιο τη λέξη ΑΓΑΠΗ.

Κρανίου τόποι. Γολγοθάδες χωρίς ανάσταση, πού την προσπάθεια του ανθρώπου να ξεφύγει από τα σύνορα του ζώου, σταυρώσατε για πάντα.

Ωκεανοί  θανάτου και μίσους, χωρίς ακτές εξι­λέωσης. Εκτάσεις σκοταδιού πού μόνο τ’ άπει­ρο συναγωνίζεται τ’ απέραντο του αριθμού σας.

Στρατόπεδα ομαδικής εξοντώσεως: Σφραγίδες πού τη φράση: ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, σκεπάσατε με τη λέξη ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Ερέβη πού όσο η αναμνησή σας από τον άνθρω­πο σβήνει, τόσο πιο σύντομα βαδίζουμε σ’ εσάς, ξανά.

κριτικές...


Κριτικές:

Έκανα ένα ντουζ και ολοκλήρωσα την ανάγνωση του βιβλίου "Τα γονίδια της Αγιότητας" του Διαμαντή Φλωράκη. Ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο του


……………………………..