ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

απόσπασμα...


. Απόσπασμα από το 8ο βιβλίο

 

της 11/λογίας της Υπαρξιακής Αναρχίας/Εσχατολογικής Ουτοπίας

 

«Ο ΚΑΙΑΔΑΣ»

 

(3 έντυπες εκδόσεις + 1 σε e-book)

 
 (Ο άνθρωπος δε διέπραξε ποτέ κανένα φόνο. Χρησιμοποιήθηκε ως όργανο φόνου. -Η φράση έχει μεγάλη ενδοχώρα. Δεν τελειώνει εκεί που δείχνει πως τελειώνει).

 

Όμως, ο Σεμπάστιαν, που αποτελούσε βασικό μέλος της ερευνητικής ομάδας, όταν η επιχείρηση «Καιάδας», βρισκόταν σ’ εξέλιξη, ανακάλυψε μια χημική ουσία (λίγο πιο ακριβή απ το χώμα, όπως είχε πει) που πετύχαινε αυτό: την κατάλυση του ελέγχου που ασκεί το Υπερεγώ, πάνω στ’ Ασυνείδητο.
«Μέσα στη δομή του άγνωστου, σκοτεινού, αβυσσαλέου Ασυνείδητου σύμπαντος, είναι λογικό να περιμένουμε πως κρύβεται ο κώδικας ερμηνείας του Είναι του Κόσμου. Ας φέρουμε λοιπόν, αυτό το σύμπαν στο φως. Έτσι κι αλλιώς, πέρα απ' το ότι ίσως λύσουμε τη μέγιστη απορία μας, δε μένει και τίποτα άλλο να κάνουμε», είχε σκεφτεί ο Σεμπάστιαν. (Αυτό είναι μια σκέψη πρόταση, για το παρόν).

Τώρα, τα βασικά στοιχεία που πίστευε ο Σεμπάστιαν για το Ασυνείδητο, ήταν αυτά:

α: Μια άπειρη βούληση για αιωνιότητα,

β::Μια άπειρη βούληση για ηδονή.

Αυτά τα δυο άγρια ζώα, κυρίως, ελευθέρωσε, έριξε μέσα στο παιχνίδι της ανθρώπινης ιστορίας, στη σύγκρουση του αν­θρώπου με τ’ Απόλυτο, ο Σεμπάστιαν.

 


 

8η ...


Για να κρίνουμε τους κρίνοντες:

 

8η άποψη:

4 Γ.Καραλής: (εφημερίδα Πελοπόννησος 11/1/67 Για το «Ναρκοπέδιο): «Δυνατό αυτό το αφήγημα όσο και το θάμπος της ζωής. Και γεμάτο τρόμο όσο και ο θάνατος. Ένα διήγημα που μπορεί να δώσει στον συγγραφέα όχι μονάχα διάρκεια, αλλά και αναγνώριση πέρα από τα σύνορα τα δικά μας…».