ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

κι αλλα απο το ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ


Έχει ένα δυναμικό κάθαρσης η νύχτα. (Θα έχει και η τελευταία Νύχτα της Ιστορίας).
 
  
(Η προέκταση της όποιας ενέρ­γειας του κάθε όντος, ακόμα και η κίνηση ενός σωμα­τιδίου ύλης, ενός γαλαξία, ή και όλης της συμπαντικής μάζας, τείνει προς το σημείο ταύτισης της Ύπαρ­ξης προς την Ουσία της. Η αγωνία, ο πόνος, το αίμα, η συμπαντική εντροπία, τον αντίποδά τους αναζη­τούν. Τον Θεό ψάχνουν, ή δημιουργούν).
". {Είναι προνό­μιο των θυμάτων η συγγνώμη, Ταμιωλάκη. -Σχόλιο ενός φανταστικού αναγνώστη-).




 
 
Κοντολογίς, ο Μαυράκης, εκείνο το με­σημέρι, βάδιζε για να συναντήσει το τελευταίο του έ­γκλημα. Ετοιμαζόταν, άθελά του, να γίνει τρομοκρά­της, εκτελεστής της Ελπίδας. (Ελπίδα είναι η πίστη μας στην Ελπίδα. Θεός, η πίστη μας στην Ύπαρξή Του, στο παράλογο της Ύπαρξής Του. Εμείς, στον χώρο τον αισθητού, νοηματίζουμε τον Κόσμο και, γιατί όχι, το Υπεραισθητό).
 

Υπάρχει η ελπίδα μέσα στη νύχτα. (Σε όλες τις νύ­χτες, τις ημέρες. Σε όλο το χωροχρονικό συνεχές. Πι­στεύω ακράδαντα αυτό το μεγάλο ψέμα).
"Κυρία Ευρυδίκη, πρέπει να μάθετε κάτι για μένα, που ο Μαραγκόπουλος γνώριζε πριν με στείλει εδώ. Δεν ονομάζομαι Παύλος. Και κάθε άλλο παρά ένας αθώος άνθρωπος είμαι. Τα χέρια μου είναι βαμμένα στο αίμα. Υπήρξα τρομοκράτης. Εκτελεστής", λέει αργά ο Ροβύρος, ενώ σφίγγει τη ράχη του Μπόρα και τα μάτια του πλημμυρίζουν δάκρυα.

Είναι ένας πρόσθετος πόνος μέσα στα μάτια της Ευρυδίκης. Μία έκπληξη. Είναι η συναίσθηση της δοκιμασίας της αντοχής κάποιων αρχών. Αλλά, είναι και ο θεός της συμπόνιας, της κατανόησης, της συγ­γνώμης μέσα τους. Είναι τα χέρια της πάνω στα χέ­ρια του Μαυράκη.

"Ακούστε. Υπάρχει μία μικρή πινακίδα στην είσο­δο αυτού του σπιτιού, που γράφει: Τα Νησάκια. Εί­ναι το σπίτι, ένα από τα πενήντα νησάκια που ίδρυσε ο Μαραγκόπουλος, για ναυαγούς της ψυχής και του σώματος. Βρίσκεστε στο σωστό μέρος, με τους σω­στούς ανθρώπους. Γαληνέψτε".

(Θεέ μου, πότε θα καλυφτεί η απόσταση, η διαφο­ρά μεταξύ ενός αγίου κι ενός ανθρώπινου κτήνους; Θεέ μου, γιατί επέτρεψες αυτή τη διαφορά; Θεέ μου, υπάρχει πράγματι αυτή η διαφορά, η απόσταση;)