ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014


Απόσπασμα από το μυθιστόρημα: «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 

(8 έντυπες εκδόσεις -1 από αυτές στα αγγλικά σε έκδοση τσέπης- + 3 ηλεκτρονικές: 1 σε δισκέτα Η/Υ, το 1994, 2σε e-book, η μια από αυτές στα αγγλικά στο AMAZON και η άλλη στα ελληνικά στο Smashwords).

 

Στην 161η μέ­ρα της 1.355ης γε­νιάς, ε­ξα­κρι­βώ­θη­κε πως το ση­μεί­ο Χ52 του αν­θρώ­πι­νου εγκεφάλου, ή­ταν η δη­μιουρ­γός αι­τί­α του κα­κού. Μί­α, ας πού­με, α­τέ­λεια του εγκεφάλου, που προ­κα­λού­σε χη­μι­κές πα­ρε­νέρ­γειες σε ο­ρι­σμέ­να κύτ­τα­ρα της ε­γκε­φα­λι­κής μά­ζας, και σε κά­ποιους α­δέ­νες, ή­ταν η αι­τί­α ό­λης της η­θι­κής α­να­πη­ρί­ας, της ε­πι­θε­τι­κό­τη­τας, α­γριό­τη­τας του αν­θρώ­που! Α­πό ε­κεί­νη τη στιγ­μή το πρό­βλη­μα εί­χε λυ­θεί. Χι­λιά­δες χρό­νια αγωνίας, α­να­ζή­τη­σης, βαν­δα­λι­σμών, πό­νου και αί­μα­τος εί­χαν τε­λειώ­σει ε­κεί. Εί­χε α­πο­δει­χτεί πως ό,τι προ­η­γή­θη­κε σε στο­χα­σμό, έ­ρευ­να, ή­ταν τρα­γι­κά λαν­θα­σμέ­νο. Οι δο­λο­φό­νοι και οι ά­γιοι, οι στο­χα­στές και οι υ­πάν­θρω­ποι, ό­λοι εί­χαν ι­σο­δύ­να­μα ά­δι­κο! Κι έ­τσι δι­καιώ­θη­καν ό­λοι. Η πρώ­τη πραγ­μά­τω­ση της α­γά­πης άρ­χι­σε σε λί­γο.


 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

(1999-2013)

13/3/2004 (255)

ØΣκέφτομαι: Μία Νιτσεϊκή «Αιώνια Επιστροφή», αλλά με τη γνώση του παρελθόντος, θα μας οδηγούσε σίγουρα στην ηθική διόρθωση της Ιστορίας του παρελθόντος, οπότε και του μέλλοντος. Θα αποδείκνυε τη δίψα μας για αθωότητα. Μπορεί ακόμα να προκαλούσε και την προσοχή του Απόμακρου Θεού. Ή, τη γέννησή Του.

Ê


 

 

91η άποψη:
O Αντώνης Σιμιτζής είπε:

 

Και η άποψη για την άποψη:
Ναι, γίναμε για πολλά χρόνια φίλοι. Μετά, η ζωή μας χώρισε. Ελπίζω κάποτε να ξαναβρεθούμε, πριν έρθει η Νύχτα… Να είσαι καλά Αντώνη…

88η άποψη:

Η Ειρήνη Μαντά έγραψε: