ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Απόσπασμα...


Απόσπασμα από μια συνέντευξή μου στο περιοδικό:

 

«ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ»

 

(τεύχος 2 Σεπτέμβρης 1994)

 

Στον Γιώργο Τοπαλίδη

 

Ερώτηση6η (από συνολικά 23):

Γ. Τοπαλίδης: Στο «Τα Πονοτρόνια…» υπάρχουν δυο κεντρικές ιδέες. Μια για το ότι όλοι οι άνθρωποι γίναν μια οντότητα κι ότι ο πόνος είναι δύναμη. Πιστεύεις ότι ο πόνος μπορεί να λειτουργήσει με κάποιο σχετικό τρόπο (σαν απελευθέρωση ενέργειας ίσως).
Δ.Φ.: Ο Πόνος των όντων είναι μια άπειρη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στην υπαρξιακή εξέγερση, ή στην υπαρξιακή συμφιλίωση με το Απόλυτο (και στις δύο περιπτώσεις δια της ενοποίησης των όντων).

 

ΘΕΑ ΑΠΟ...


Απόσπασμα από το
ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ
4Ο βιβλίο της 11/λογίας


Στον ορίζοντα του νου μου ανατέλλει μία σκέψη: Μπορώ να κατασκευάσω έναν κόσμο για να γεμίσω το ασπριδερό, φω­τισμένο κενό. Να επιβεβαιώσω έτσι τη δίκιά μου ύπαρξη. Να τον ραντίσω με την αγωνία να μου μοιάσει, να ενωθεί μαζί μου. Να του δώσω τη δυνατότητα να με αγνοήσει, να με αρνηθεί. Να τον υποχρεώσω να καλύψει μία απόσταση εξέλιξης, ανάμεσα από αιμάτινα εμπόδια, αβυσσαλέα ερωτηματικά, αισθήματα ενοχής, φο­βίες θανάτου. Όμως και με δυνατότητες λύσης, όπως για παρά­δειγμα: η αγάπη, η κατάκτηση κάποιων ιδανικών και άλλα πολ­λά.
Πραγματικά μπορώ. Είναι όμως ολοφάνερο ότι αντιγράφω. Δεν είμαι ικανός για ένα πρωτότυπο όνειρο. Έτσι, αναγκάζομαι να εγκαταλείψω. Για σιγουριά, μάλιστα, σβήνω το φως, διαλύοντας έτσι το γαλακτερό σύμπαν

Και 3 τρόποι για να το αποκτήσετε εδώ: http://diamflorakis.blogspot.gr/

 

Η 11/λογία της ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ/ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ...