ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

για τα...

 

Για τα 163 like (μέχρι στιγμής) θέλω να στείλω ισάριθμα ευχαριστώ!

 


 

αλλά και ισάριθμα έντυπα βιβλία («Επιστροφή στο Μέλλον» ή «Τα Πονοτρόνια και οι Αναρχικοί του Απόλυτου», «Έσχατη Αναρχία», «Η Νοσταλγία του Τίποτα», «Τα Γονίδια της Αγιότητας», επιλέξτε 1 από αυτά) εφ όσον μπορείτε να τo παραλάβετε από τοποθεσία της Αθήνας.

 

ή από 2 e-book από αυτά τα 19:

 


 

(επιλέξτε) και για να σας σταλούν ηλεκτρονικά στείλτε mail εδώ: fd@ath.forthnet.gr

 

e-book: το αύριο του βιβλίου σήμερα


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

τα...


Επειδή το e-book είναι το αύριο του βιβλίου σήμερα:

 

ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ

 

1 από τα 5 εμπλουτισμένα με στοχασμό αστυνομικά μου μυθιστορήματα.

 

Διαβάστε το 20% δωρεάν για να κρίνετε αν αξίζει να το αγοράσετε. Για να συγκρίνετε.

 

(κάτι ακόμα που αδυνατεί να κάνει το έντυπο βιβλίο).

 

Σε συσκευή ανάγνωσης/κινητό τηλέφωνο/Η/Υ,σε πολλές φόρμες.

 


ένα απόσπασμα:

“Γέροντα, είπε κάτι τις στιγμές εκείνες;”.

“Είπε. Είπε πως μας αγαπά όλους, πως ζη­τάει να τον συγχωρέσουμε για τον πόνο που μας προκαλεί κι ακόμα με παρακάλεσε να προσέχου­με τον Ρήγα”.

“Μόνο αυτά;”.

“Όχι. Είπαμε κι άλλα. Κι αυτά θέλω να συ­ζητήσουμε. Είδα μία διαφορετική εικόνα ψυχής α­πό εκείνη που μας άφηνε να δούμε, που μπορού­σαμε να δούμε”.

“Δηλαδή;”.

“Δεν είναι μόνο που δεν μπορεί ν’ αποδε­χτεί τους αιματηρούς κανόνες της Ύπαρξης. Που δεν αντέχει τον πόνο των όντων, τον οποίον η ψυ­χή του πιάνει σε όλο του το μέγεθος κι ένα μέρος του απορροφά. Είναι, πρόσθετα, μέσα του κι ένα παράπονο, μία εξέγερση που αγωνίζεται να μην την στρέψει ενάντια στον Θεό. Φοβάμαι πως α­πορρίπτει αυτή τη ζωή, αλλά και την αιωνιότητα της άλλης! Φοβάμαι πως ο μόνος του πόθος είναι το Τίποτα. Το Μηδέν! “Αυτήν την κόλαση, κανέ­νας παράδεισος δεν θα μπορέσει να την εξηγήσει. Να την αιτιολογήσει. Να την ονομάσει αναγκαιό­τητα. Ακόμα κι αν είναι ένας παράδεισος για ό­λους και για όλα. Μία ειρηνική αιωνιότητα δεν θα μπορέσει να σβήσει μέσα μου το παράπονο για έ­να αιματηρό δευτερόλεπτο αυτής της ζωής. Τον θά­νατο μίας ύπαρξης από μία άλλη, καμία ανάστα­ση δεν τον εξιλεώνει, μου είπε”, μου κάνει ο γέρο­ντας με φωνή που τρικλίζει πάνω σε λυγμούς.

“Κι εσύ τί του είπες, γέροντα”.

“Α, έχεις τόση αγάπη μέσα σου, παιδί μου. Τόση εξέγερση, τόσο θεό! Τόσο δίκιο... Όμως, για­τί να προσθέσεις πόνο στον πόνο της Ύπαρξης εγκαταλείποντας τον Ρήγα, εμάς;”.

“Τί απάντησε, γέροντα;”

“Αλίμονο, τα λόγια μου τον έστειλαν πίσω στα ερέβη του”.

“Όμως, ενδέχεται σ’ εκείνα τα ερέβη να έπεσαν και τα σοφά σου λόγια, γέροντα. Και κα­νένας δεν μπορεί ν’ αποκλείσει τον ενδεχόμενο κάποια στιγμή να παίξουν τον ρόλο τους”, λέω, ενώ, ταυτόχρονα, ένα φως, που ήταν αδύνατο να το παράγω εγώ, φωτίζει τον νου μου: Τέτοιους ε-ξεγερμένους ανθρώπους θέλουν να δημιουργήσουν εκείνοι που κρύβονται πίσω από την επιχείρηση αγιοποίησης, φωνάζω.

Ο γέροντας με κοιτάει έκπληκτος.

“Αδελφέ μου, ο Θεός σου υπαγόρευσε αυ­τά τα λόγια”.

“Γέροντα, όσα είπαμε πρέπει να τα συζη­τήσουμε με την Κατερίνα μου και τη Παυλίνα. Ας επιστρέφουμε”.

 

 


 

για τα ...


Για τα 143 like (μέχρι στιγμής) θέλω να στείλω ισάριθμα ευχαριστώ!


αλλά και ισάριθμα έντυπα βιβλία («Επιστροφή στο Μέλλον» ή «Τα Πονοτρόνια και οι Αναρχικοί του Απόλυτου», «Έσχατη Αναρχία», «Η Νοσταλγία του Τίποτα», «Τα Γονίδια της Αγιότητας»,  επιλέξτε 1 από αυτά) εφ όσον μπορείτε να τo παραλάβετε από τοποθεσία της Αθήνας.

ή από 2 e-book από αυτά τα 19:


  (επιλέξτε) και για να σας σταλούν ηλεκτρονικά στείλτε mail εδώ: fd@ath.forthnet.gr

e-book: το αύριο του βιβλίου σήμερα