ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ
 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
 ΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ (907 likes)
 2013-11-9 (442)
 ØΣκέφτομαι: Τι λέει, απαιτεί και θα πάρει η πραγματικότητα; Λέει: Τώρα θα ζείτε μ’ αυτά που παράγετε, αφού πριν εξοφλήσετε όσα δανειστήκατε συν τους τόκους, αν είστε ο περήφανος λαός που ισχυρίζεστε. Ξεχάστε τι λέει η Τρόικα η Μέρκελ και οι άλλοι.
Τι λέει η λογική, το αίσθημα δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, αυτοσυντήρησης ενός λαού; Λέει: Ξέρουμε ποιοι και γιατί μας γκρέμισαν σ’ αυτό το χάος δυστυχίας. Θα πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε γιατί είμαστε κι εμείς ένας λαός αξιοπρεπής, μοιράζοντας δίκαια μεταξύ μας το κόστος. Θα ζήσουμε μ’ αυτά που παράγουμε.
Τι λέει ο μισός πληθυσμός της χώρας των συντεχνιών, των ομάδων και ατόμων δύναμης; Λέει και κατορθώνει αυτό: Εμείς δεν πρέπει να πληρώσουμε ή θα πληρώσουμε τα λιγότερα. Κι αυτή η λογική δημιούργησε 1.400.000 ανέργους για τους οποίους κανένα κόμμα δεν είπε: Όχι. Αυτό είναι έγκλημα. Θα μοιραστούμε τον πόνο, τη δυστυχία γιατί είμαστε σοσιαλιστές, κομμουνιστές, δημοκράτες, ανθρωπιστές, χριστιανοί, γιατί είμαστε αδέλφια τους. Και όλοι αυτοί γνώριζαν πως μπορούσε να υλοποιηθεί αυτό.
Θλίβομαι γιατί αλίμονο είμαστε ένας λαός θρυμματισμένης ενότητας και αλληλεγγύης. Το ατομικό μας συμφέρον έχει ναρκώσει, ίσως και σκοτώσει το αίσθημα δικαίου μέσα μας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ
 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
 ΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ (907 likes)
2013-12-27 (468)
 ? Σκέφτομαι αυτό το απόσπασμα από το «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και το συστήνω ξανά για ανάγνωση:
Η α­ντο­χή των υ­λι­κών μίας ι­δε­ο­λο­γί­ας, ου­σια­στι­κά, δε δο­κι­μά­ζε­ται α­πό τις α­ντι­στά­σεις του αι­σθη­τού Κό­σμου, αλ­λά α­πό τη δο­μή του υ­πε­ραι­σθη­τού, που εί­ναι και αι­σθη­τά α­πρό­σι­τος. Άρα, η ήτ­τα του Κα­λού εί­ναι ο μό­νος τρό­πος της ε­πα­λή­θευ­σης της α­λή­θειας του. (Ι­δε­ο­λό­γοι, ου­το­πι­στές, ρο­μα­ντι­κοί, ψυ­χού­λες αυ­τού του Κό­σμου, δια­βά­στε ξα­νά και ξα­νά αυ­τό το κομ­μά­τι. Σε κά­ποια α­πό τις ε­πα­να­λή­ψεις α­νά­γνω­σής του, θα κα­τα­λά­βε­τε, θα κα­τα­νο­ή­σε­τε, θ' α­πο­δε­χτεί­τε τη λο­γι­κή του πε­πρω­μέ­νου σας).

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ
 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
 ΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ (891 likes)
14/12/2002 (190)
 
Ø Σκέφτομαι: Η αναλγησία και η σκληρότητα των ισχυρών προκαλεί σαμψώνειο σύνδρομο στους αδύναμους, στους ταπεινωμένους. Και τότε αρχίζει να πλημμυρίζει από αίμα και δάκρυα ο πλανήτης. Είναι ολοφάνερο ποιοι μπορούν να σπάσουν αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Για τους αγγλόφωνους

 Του πλανήτη

Ή,

Μια από τις πολλές δυνατότητες

Του e-book