ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014


απόσπασμα από το 21ο βιβλίο μου (σε e-book):

3/3/2000 (27)

ØΈγραφα κάπου: Αλλάζεις τον Κόσμο, στον βαθμό που αλλάζεις τον εαυτόν σου. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για ν' αλωθεί ο εγωτικός τρόπος ζωής των κοινωνιών του "Εγώ".

Κι αυτό συμβαίνει ήδη. Συνέβαινε πάντα. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ζήσουμε σε οικογενειακό επίπεδο, ή σ' επίπεδο ομάδας σύμφωνα με το "αντι-εγώ" πιστεύω μας. Ο ουμανιστικός σοσιαλισμός λειτουργεί σε μικρές νησίδες. Σε πολυάριθμα "οικογενειακά κρατίδια" του πλανήτη μας.

Ê

απόσπασμα από το ηλεκτρονικό μου ημερολόγιο.


2014-3-14 (484)

? Σκέφτομαι ξανά αυτό: ΑΦ0Υ Ο,ΤΙ μας περιβάλλει είναι ατέλειωτο, τότε θα πρέπει να υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος όμοιος και διαφορετικός σε μια μόνο λεπτομέρεια. Κι ένας άλλος εντελώς όμοιος σε γεγονότα και σε χρόνο, και πολλοί άλλοι όμοιοι. Αφού οι δυνατοί συνδυα­σμοί είναι άπειροι, λογικά πρέπει να ταυτίζονται αμέτρητες φορές κι άλλου. Άρα και σ’ άλλα ση­μεία του χώρου ζουν όντα ακριβώς όμοια με μας, με ταυτόχρονες και όχι ταυτόχρονες ενέργειες, σκέ­ψεις, προβλήματα. Κάτι σαν αντικατοπτρισμός.
Το αντίθετο αυτού του συλλογισμού μου φέρ­νει ζάλη τόση, όση και ή έννοια του άπειρου. Εί­ναι περισσότερο ακατανόητο ένα άπειρο πού δεν είναι άπειρο, από ένα άλλο πού είναι. Και δεν είναι άπειρο ό,τι δεν παρουσιάζει αυτή τη δυνατότητα των συνδυασμών. Και συμπληρώνω: Άλλωστε, μια τέτοια άπειρη δημιουργία ταιριάζει, δένει με έναν άπειρων δυνατοτήτων Δημιουργό (όπου η φαντασία πλησιάζει ένα άπειρο μέγεθος).

Ê