ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

2 ακόμα...


2 ακόμα αποσπάσματα από το μυθιστόρημα:

«Η ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»

Στις δικές μου ερωτήσεις (που τις φαντάζεστε) αρνήθηκε ν΄ απαντήσει. Μου είπε μόνο αυτό:Η Κόλαση των άλλων είναι και δική μας”.

Δεν μπορώ να ξέρω πως σας φαίνεται η ρήση του. Εμένα πάντως μου φάνηκε, από τη στιγμή που την άκουσα, σοφή, αληθινή και με βάθος. Αντήχησε μέσα μου έτσι: Η κόλαση των καταφρονεμένων, των πεινασμένων, των αδικημένων, των θυμάτων της δύναμης κοντολογίς, του Κόσμου αυτού, είναι και η δική μας κόλαση. Μία κόλαση που κάποτε θα μας καταπιεί.

Η Ράνια, όμως, έδωσε μία βαθύτερη μεταφυσική ερμηνεία της. Είπε: “Παράδεισος θρησκευτικός με αντίποδα μία κόλαση, δεν μπορεί να υπάρξει”.

Ψάχνοντας την ερμηνεία της Ράνιας γκρεμίστηκα σε διανοητική άβυσσο από την οποία τρόμαξα να γλιτώσω. Δεν είμαι για τέτοια βάθη εγώ.

……………………………………

 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μας είχε προκύψει μία μέρα πριν κι ένα ακόμα μυστήριο: Στον φορητό Η/Υ του ανθρώπου-αίνιγμα βρήκαμε, στο μοναδικό

 του αρχείο, αυτή τη φράση: “Η συνειδητοποίηση πως είμαστε όλοι έγκλειστοι του ίδιου αιματηρού και άλυτου Αινίγματος, είναι η πιο ισχυρή αιτία δημιουργίας αισθημάτων αλληλεγγύης. Ακόμα και προς το ίδιο το Αίνιγμα”.

Η Ράνια, όταν ατέλειωτες φορές το διάβασε, έμεινε για ώρα βουβή. Ώσπου κάποια στιγμή είπε: “Χαοτική σκέψη. Είναι η περίληψη ενός συνταρακτικού πιστεύω. Ίσως και η περίληψη της Αλήθειας του Κόσμου. Μπορεί να γραφτεί ολόκληρο δοκίμιο πάνω του. Δεν έχω διαβάσει κάτι καλύτερο για την υπαρξιακή Αγάπη. Για το μεγαλείο της Συγνώμης. Σαν κλεμμένα λόγια από τη σιωπή του Θεού, μοιάζουν. Σου δίνει την εντύπωση πως εμφυτεύει σκέψη στο άνοο, στο τυχαίο, στο άσκοπο της Δημιουργίας… Ένα βουβό παράπονο κρύβεται μέσα του, αλλά και μία μεγαλειώδης συγνώμη. Αμφίστομη φράση. Περιέχει, απευθύνεται και στις δύο δυνατές εκδοχές ερμηνείας της Ύπαρξης”.


 

Μια...


Μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το Συμφέρον δεν ναρκώνει την αίσθηση Δικαίου και τον εαυτόν του:

e-book: το αύριο του βιβλίου σήμερα

Γιατί:

1ον:Είναι πλανητικής κυκλοφορίας.

2ον:Είναι πολύ φθηνότερο του έντυπου (50 – 80%) γιατί καταργεί τους ενδιάμεσους μεταξύ του παραγωγού (συγγραφέα) και καταναλωτή (αναγνώστη, που είναι ο τελικός κριτής).
3ον:Οι αναγνώστες του έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν δωρεάν το 20%, αλλά και το 100% του βιβλίου, με τα δωρεάν κουπόνια που μπορεί να προσφέρει ο συγγραφέας (στη Smashwords) σημαντικό ποσοστό στο ΑΜΑΖΟΝ και όλο το βιβλίο δωρεάν με τα free της ίδιας εταιρίας πριν το αγοράσουν! Κι αυτό είναι κάτι (και όχι το μόνο) που η έντυπη έκδοση αδυνατεί να προσφέρει. Κάτι που δίκαια κάνει τον αναγνώστη κυρίαρχο αλλά και υπεύθυνο της μοίρας ενός βιβλίου.

4ον:Οι αναγνώστες του μπορούν να το βαθμολογήσουν. Να του γράψουν μια κριτική. Να το συστήσουν σε χιλιάδες (κυριολεκτικά) άλλους.
5ον:Δεν είναι αιχμάλωτο στην αφάνεια εξ αιτίας της κρίσης των εκδοτών, οι οποίοι αναγκαστικά κρίνουν με πρώτο κριτήριο (μερικοί από αυτούς και με μοναδικό) την εμπορικότητα του βιβλίου. Ή θύμα άστοχης κριτικής, ή αδιαφορίας, αδυναμίας των κριτικών να το παρουσιάσουν, να το κρίνουν, ή των βιβλιοπωλών να το βιτρινάρουν από έλλειψη χώρου.

6ον:Ο συγγραφέας έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κίνηση του βιβλίου του καθημερινά καθώς και να εισπράττει κάθε μήνα τα δικαιώματά του.
7ον:Ο συγγραφέας μπορεί με ελάχιστα έξοδα να γίνει εκδότης του βιβλίου του αν έχει, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και κάποιες γνώσεις στους Η/Υ, ή τη βοήθεια κάποιου φίλου του που διαθέτει αυτές τις γνώσεις.
8ον:Μπορεί ο συγγραφέας να δημοσιεύσει βίντεο που αφορά το λογοτεχνικό έργο του, τη ζωή του κ.α. Να έχει επαφή άμεση με τους αναγνώστες του.

9ον:Το e-book θάβεται αν αξίζει να θαφτεί σε αντίθεση με το έντυπο που αρκετές φορές έχει μια άδικη μοίρα.

10ον:Θα αυξήσει σημαντικά την αναγνωσιμότητα (μειώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά το κόστος της. –ας σημειωθεί πως η δωρεάν ανάγνωση των e-books συνήθως είναι πολλαπλάσια της αγορασμένης) με άμεσο αποτέλεσμα την άνοδο της πνευματικής καλλιέργειας. Και θα μειώσει τον θάνατο αμέτρητων δέντρων.

11ον:Τέλος, θα φέρει στο έντυπο βιβλίο νέους φίλους!

Μπείτε στην ομάδα: ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: