ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

κι αυτα απο το ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ


ο αστυνόμος Ταμιωλάκης ανακάλυπτε το δικό του έρεβος, τη δική του πατρίδα. (Την πατρί­δα μας. Αυτή η κόλαση δε χτίζεται μόνο με το αίμα. Χτίζεται, κυρίως, με τους μικρούς, καθημερινούς συ­ναισθηματικούς θανάτους που σκορπίζουμε, με άπει­ρους τρόπους, στους άλλους)

"Μπόρα, όσα σου είπα, όσα θα σου πω, ξέρω γιατί συνέβησαν. Όπως ξέρω γιατί το Γίγνεσθαι συμβαί­νει να είναι βουτηγμένο στο αίμα: Όλα συνέβησαν γιατί η Ύπαρξη προηγείται της Ουσίας της. Γιατί η Ουσία της Ύπαρξης απαιτεί, για να επιβεβαιωθεί, τον αφανισμό της Ύπαρξης..."

Ο Μαυράκης ξαφνιάζεται από τα ίδια του τα λό­για, που είναι η αρχή της ανάδυσης του παλιού εαυ­τού του. Και ο Ταμιωλάκης δεν καταλαβαίνει τίποτα. (Πάντως, όσοι ψάχνεται για την αιτία της ύπαρξης της τρομοκρατίας, όσοι υπηρετείτε την τρομοκρατία, όσοι, γενικά, αναρωτιέστε για τη φονική αντιπαράθε­ση των όντων, ψάξτε βαθιά μέσα στην φράση του Ρο­βύρου Μαυράκη. Όλο και κάτι θα βρείτε μέσα της).

(Αποθέωση της μοναξιάς ενδέχε­ται να είναι αυτό: Η εξομολόγηση της αγωνίας, των ελπίδων, των ονείρων των ερμηνειών, της ενοχής των όντων, του Γίγνεσθαι στο Μεταφυσικό Τίποτα. Και α­ντίστροφα, βέβαια. -Αυτή είναι σκέψη του Μαυρά­κη).
... Μπόρα, όταν αγα­πάς, το αντικείμενο της αγάπης σου είναι πέρα και πάνω από τις ενέργειές του, τις ποιότητές του. (Έτσι είναι υποχρεωμένος ν’ αγαπά ο Θεός).

και αλλα αποσπασματα.


ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ
( αστυνομική λογοτεχνία εμπλουτισμένη με στοχασμό και στοιχεία ε.φ. αποσπάσματα)

Ω! πόσο αμέριμνοι, αθώοι, τραγικοί τρέχουμε με­ρικές φορές να συναντήσουμε τους κεραυνούς κά­ποιων γεγονότων! (Όπως το Τίποτα την αρχή του Κόσμου. Όπως ο Κόσμος το Τίποτα).
 

(Η αίσθηση της κοινής μοίρας είναι που μας λεί­πει).

(Η βαθύτερη αλήθεια του κάθε όντος, είναι απλησίαστη όσο κι εκείνη του Όντος. Κανένας δεν είδε σωστά τους άλλους. Κανένα δεν είδαν σωστά οι άλλοι. Βιώνουμε μία τραγική, αι­ματηρή παρεξήγηση. Αυτή είναι η άθροιση της Ιστο­ρίας -Ίσως όμως όχι και το τέλος της-).

νεο αποσπασμα απο το ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ


...Το μέσα του θύμα έπρεπε να αντισταθμίσει τον μέ­σα του θύτη.
(Πρόταση: Ψάξτε να βρείτε που είναι θύμα το κάθε ον και τι, δικαιολογημένα, αντισταθμίζει αυτό το γε­γονός. Ψάξτε, δηλαδή, για να βρείτε την υποχρέωση για συγγνώμη, αγάπη -από το ελάχιστο μέχρι το μέγι­στο-)...

αποσπασμα απο το ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ


"Μας βαθμολογεί όχι μόνο η πράξη μας, αλλά, κυ­ρίως, ό,τι σκεφτόμαστε γι’ αυτήν". (Μην ψάχνετε αλ­λού για να βρείτε την αθωότητα).