ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014


2ο Mail από τον φίλο και εκδότη των e-books μας Μανώλη Πλατάκη από το Όσλο, με ευχάριστες πληροφορίες σχετικά με τις έντυπες εκδόσεις των βιβλίων:

Για να κρίνουμε τους κρίνοντες:

37η Άποψη:

  1. 4Μάκης Πανώριος: (περιοδικό Αινίγματα του Σύμπαντος τεύχος 55,για το Εισβολή Στο Αύριο): «…Η πρόθεση του συγγραφέα δεν είναι να μας προσφέρει εύκολους μύθους κι εύκολες λύσεις. Τον ενδιαφέρει η ουσιαστική οντότητα που λέγεται Άνθρωπος, στον βαθύτερο προβληματισμό της… Με πυκνό, σφιχτό, κοφτό, καίριο, όλο περιεχόμενο λόγο, που αποφεύγει τις ψεύτικες καλλιέπειες, ωραιοπάθειες, κι ουτοπιστικές αισιοδοξίες, που τυφλώνουν τον άνθρωπο στα προβλήματά του, σκύβει πάνω στην ανθρώπινη πληγή. Και τρομάζει από την έκταση και το βάθος της…».

(Για την Επιστροφή Στο Μέλλον και τα Πονοτρόνια και οι Αναρχικοί του Απόλυτου, τεύχος (;): «…Πολυδιάστατο και πολύπλευρο το μυθιστόρημα του Δ. Φ., δεν μπορεί να εξαντληθεί σ΄  αυτό το μικρό σημείωμα… Η γραφή του είναι σύγχρονη, νευρώδικη, αγχωτική, με λυρικές εξάρσεις, ο λόγος του πλούσιος και μεστός σε νοήματα και περιεχόμενο, γίνεται κάθε στιγμή ερέθισμα και αφετηρία για φιλοσοφικό διαλογισμό…¨ .Ωστόσο, όπως και το Επιστροφή Στο Μέλλον, έτσι και τα Πονοτρόνια, δεν εξαντλούνται ούτε στη διεξαγωγή του μύθου τους, ούτε στην έκθεση των φιλοσοφικών θέσεων και απόψεών τους, αλλά δημιουργούν μίαν αφετηρία για σκέψη και βαθύτερο προβληματισμό πάνω στην ανθρώπινη υπόσταση. Χαρακτηριστικό κάθε καλού βιβλίου.

Για το Θέα Από Τα Χτισμένα Παράθυρα: «…Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το βιβλίο του Δ. Φ. υπαρξιακή μελέτη πάνω στο νόημα της επιβίωσης.Ο μύθος του είναι σχηματικός και υποτυπώδης, ο λόγος του όμως είναι πυκνός, καθαρός και βαθύς. Είναι ένα βιβλίο που χρειάζεται τη συμμετοχή του αναγνώστη για να διαβαστεί κι εκτελέσει τον σκοπό του…».