ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Μια...


Μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το Συμφέρον δεν ναρκώνει την αίσθηση Δικαίου και τον εαυτόν του:

e-book: το αύριο του βιβλίου σήμερα

Γιατί:

1ον:Είναι πλανητικής κυκλοφορίας.

2ον:Είναι πολύ φθηνότερο του έντυπου (50 – 80%) γιατί καταργεί τους ενδιάμεσους μεταξύ του παραγωγού (συγγραφέα) και καταναλωτή (αναγνώστη, που είναι ο τελικός κριτής).
3ον:Οι αναγνώστες του έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν δωρεάν το 20%, αλλά και το 100% του βιβλίου, με τα δωρεάν κουπόνια που μπορεί να προσφέρει ο συγγραφέας (στη Smashwords) σημαντικό ποσοστό στο ΑΜΑΖΟΝ και όλο το βιβλίο δωρεάν με τα free της ίδιας εταιρίας πριν το αγοράσουν! Κι αυτό είναι κάτι (και όχι το μόνο) που η έντυπη έκδοση αδυνατεί να προσφέρει. Κάτι που δίκαια κάνει τον αναγνώστη κυρίαρχο αλλά και υπεύθυνο της μοίρας ενός βιβλίου.

4ον:Οι αναγνώστες του μπορούν να το βαθμολογήσουν. Να του γράψουν μια κριτική. Να το συστήσουν σε χιλιάδες (κυριολεκτικά) άλλους.
5ον:Δεν είναι αιχμάλωτο στην αφάνεια εξ αιτίας της κρίσης των εκδοτών, οι οποίοι αναγκαστικά κρίνουν με πρώτο κριτήριο (μερικοί από αυτούς και με μοναδικό) την εμπορικότητα του βιβλίου. Ή θύμα άστοχης κριτικής, ή αδιαφορίας, αδυναμίας των κριτικών να το παρουσιάσουν, να το κρίνουν, ή των βιβλιοπωλών να το βιτρινάρουν από έλλειψη χώρου.

6ον:Ο συγγραφέας έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κίνηση του βιβλίου του καθημερινά καθώς και να εισπράττει κάθε μήνα τα δικαιώματά του.
7ον:Ο συγγραφέας μπορεί με ελάχιστα έξοδα να γίνει εκδότης του βιβλίου του αν έχει, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και κάποιες γνώσεις στους Η/Υ, ή τη βοήθεια κάποιου φίλου του που διαθέτει αυτές τις γνώσεις.
8ον:Μπορεί ο συγγραφέας να δημοσιεύσει βίντεο που αφορά το λογοτεχνικό έργο του, τη ζωή του κ.α. Να έχει επαφή άμεση με τους αναγνώστες του.

9ον:Το e-book θάβεται αν αξίζει να θαφτεί σε αντίθεση με το έντυπο που αρκετές φορές έχει μια άδικη μοίρα.

10ον:Θα αυξήσει σημαντικά την αναγνωσιμότητα (μειώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά το κόστος της. –ας σημειωθεί πως η δωρεάν ανάγνωση των e-books συνήθως είναι πολλαπλάσια της αγορασμένης) με άμεσο αποτέλεσμα την άνοδο της πνευματικής καλλιέργειας. Και θα μειώσει τον θάνατο αμέτρητων δέντρων.

11ον:Τέλος, θα φέρει στο έντυπο βιβλίο νέους φίλους!

Μπείτε στην ομάδα: ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου