ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Νέα...


Νέο απόσπασμα από το μυθιστόρημα

 

«ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ»

 

Η «ιστορία» ενός τρομοκράτη

 

(2 έντυπες εκδόσεις + 1 σε e-book)

 

(πάντρεμα του πραγματικού με την μυθοπλασία)

Αφιερωμένο σε κάποιους φίλους που «έφυγαν»

αλλά και σε κείνους που συνεχίζουν το ταξίδι

προς το Επέκεινα, με Αγάπη, συγκίνηση, κάποια

Υπαρξιακή ενοχή…

 

Ύστερα κάλεσε τον Μπόρα κοντά του και άφησε τη μνήμη του να ανασύρει εικόνες και πρόσωπα από το παρελθόν:
Βραδάκι στο ισόγειο του Λουμίδη, δίπλα και δεξιά από την πόρτα της Σταδίου. Ο Τέο, ξαφνικά, μετά α­πό μεγάλη σιωπή και αφού πριν τραβά μία βαθιά ρουφηξιά από το γκολουάζ του, γυρίζει και με ύφος σκοτεινό του λέει: ’Όποιος ζει είναι ύποπτος”. (Για προσπαθήστε να διασχίσετε την ενδοχώρα αυτής της φράσης).
Ο Ροβύρος νιώθει ένα, άγνωστης σύνθεσης, κύμα να σκεπάζει το μυαλό και την ψυχή του. Τα λόγια του Τέο, για λίγο, τον βυθίζουν σε κάτι που ναρκώ­νει τη βούλησή του για ζωή. Τον γεμίζει ενοχή!
"Επειδή ζούμε είμαστε ύποπτοι. Για ποιο πράγμα Τέο;" ρωτάει όταν βγήκε από εκείνο το απροσδόκη­το κύμα, έκπληκτος από την επίδραση που ’χε πάνω του η σκοτεινή φράση.
"Άστο. Ξέχνα το", του κάνει ο Τέο σβήνοντας το γκολουάζ κι ανάβοντας ένα άλλο, χωρίς να τον κοι­τάξει. Ύστερα ήρθε ο Λυκομήτρος ο ηθοποιός κι άρχισε (με άγνωστη αφορμή) ένα λογύδριο υπέρ του σταλινισμού, πράγμα που μετατόπισε άλλα πηγαδά­κια (άγνωστο γιατί συνέβη σε τέτοια έκταση), ακόμα κι από το πατάρι, προς τη θέση τους. Κατέφθασαν ο Μανώλης Τσακίρης, ο Θωμάς Κόρπας, ο Γιώργος Τσιτσόπουλος, ο Οδυσσέας Ζούλας, ο Βασίλης Μπόνος, ο Ρένος Αποστολίδης, ο Κώστας Τσίρκας, ο Κώστας Βέργος, ο Παύλος ο Πρόγιας, ο Κώστας Ναός, ο Χρήστος Γιωργόπουλος, τ’ αδέλφια Αλέκος και Κώστας Θέμος, ο Βασίλης Μανουσάκης, ο Αχιλλέας Τσουράκης, ο Μπιρμπίλης, ο Μιχάλης Κατσαρός, ο Στάθης Πρωταίος, ο Καρούζος, ο Μπάμπης Τσικλιρόπουλος, ο Διαμαντής Φλωράκης και αρχίζει το "έλα να δεις". Η πόρτα φράζει και η αγόρευση του Λυκομήτρου γεμίζει τον χώρο από επιφωνήματα α­ποδοκιμασίας ή όχι. Κι έτσι η φράση του Τέου έμει­νε, χωρίς έγκυρη ερμηνεία, θαμμένη μέσα του σαν ωρολογιακή βόμβα που έσκασε πολύ αργότερα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου