ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (απόσπασμα 2)


«Στ' ό­νο­μα της α­γιο­σύ­νης του Κα­κού, να η­χή­σουν οι σάλ­πιγ­γες της ε­πί­θε­σης. Για την ε­πα­να­φο­ρά της κυ­ριαρ­χί­ας των εν­στί­κτων μας. Για τον α­φα­νι­σμό της ό­ποιας φα­ντα­σια­κής η­θι­κής κα­τα­σκευά­σα­με. Για την κα­τά­κτη­ση της κό­λα­σης, που εί­ναι η πα­τρί­δα μας, να η­χή­σουν οι σάλ­πιγ­γες».
          Λί­γες ώ­ρες πριν α­πό τα πα­ρα­πά­νω λό­για του Με­γά­λου Δο­λο­φό­νου, το Κέ­ντρο Με­λέ­της Φαι­νο­μέ­νων Α­ντιου­το­πί­ας, εί­χε α­πο­στεί­λει αυ­τό το μή­νυ­μα: «Α­ντιου­το­πί­α προ­ε­τοι­μά­ζει τε­λι­κή ε­πί­θε­ση ε­νά­ντια στην Ου­το­πί­α. Το τέ­λος μας αρ­χί­ζει».
 
          «Για την ε­πα­να­φο­ρά της Α­γά­πης. Για να γε­μί­σει το κε­νό α­πό κά­ποιο πε­ριε­χό­με­νο, Για ν' α­πο­κτή­σει έ­να νό­η­μα το α­κα­τα­νό­η­το. Για τη σω­τη­ρί­α των δο­λο­φό­νων μας. Για τη γέν­νη­ση του Θε­ού, α­πο­δε­χτεί­τε τα χτυ­πή­μα­τα των α­δελ­φών μας, τον θά­να­το», ή­ταν η α­πά­ντη­ση της «Με­γά­λου Βαθ­μού», στην ε­πί­θε­ση που άρ­χι­ζε. Οι άν­θρω­ποι της Ου­το­πί­ας συμ­φώ­νη­σαν. Η πα­ρα­φρο­σύ­νη που εί­χε κυ­ριέ­ψει τον νου τους, δεν τους ε­μπό­δι­σε να δουν τη ση­μα­σί­α της πρά­ξης τους. Η έκ­φρα­ση της α­ντί­στα­σης του αν­θρώ­που στο Α­πό­λυ­το, ο­λο­κλη­ρω­νό­ταν. Η «λο­γι­κή» δο­μή των φαι­νο­μέ­νων σω­ρια­ζό­ταν, παίρ­νο­ντας το σχή­μα της Α­λή­θειας. Δις ό­ντα σε χι­λιά­δες Γα­λα­ξί­ες, πα­ρα­κο­λου­θού­σαν με κομ­μέ­νη την α­νά­σα, το αν­θρώ­πι­νο εί­δος, να δί­νει τη μά­χη του με το Αί­νιγ­μα του Κό­σμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου