ανοιχτο ηλεκτρονικο ημερολογιο ενος συγγραφεα

σκεψεις...

Ετικέτες

Ο (1) τι δεν... (1)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 26/8/2003 (241)
Ø Διάβασα κάπου αυτό: «Ο Θεός δημιούργησε τον Κόσμο γιατί Του αρέσει να ακούει ιστορίες».
Προσωπικά θα προτιμούσα να ακούει ιστορίες ονείρων. Κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο για όλους. Θα ταίριαζε με κάποια βασικά μεγέθη. Με κάποιες ιδιότητες. Ιδιαίτερα του Θεού.
Æ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ:
$

Æ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ:

$


 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 5Ο ΒΙΒΛΊΟ

ΤΗΣ

‘ΑΛΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ’

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

(σελ. 215)

«…Είναι η δίψα για αιωνιότητα, η ασύνειδη κατακτητική, ηδονιστική ροπή όλων μας που ορίζει, κυρί­ως, το ανθρώπινο γίγνεσθαι. Οι μεταμορφώ­σεις του κανιβαλισμού, είναι η βαθύτερη ου­σία όλων των σταδίων της εξέλιξής μας. Και ο λεγόμενος πνευματικός πολιτισμός, η μο­ναδική αντίρροπη δύναμη που διαθέτουμε για να εκτρέψουμε το ποτάμι της Ιστορίας προς την κατεύθυνση του ανθρωπισμού...», έλεγε, άχρωμα, με την αργή μπάσα φωνή του ο Λί­νος ο πενηντάχρονος νέος διευθυντής του ορφανοτροφείου μας με το βλέμμα του να ψάχνει κάπου μέσα στη θάλασσα, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως συνομιλούσε με κά­ποιον αόρατο, μακρινό συνομιλητή, ή με τον εαυτόν του.
Η Ηγουμένη, η Τόνια, ο Πανάς κι εγώ δεν σχολιάσαμε τον αφορισμό του Λίνου. Κύ­λησαν κάποια δευτερόλεπτα και μετά εκείνος συνέχισε με κάποια πίκρα στη φωνή του:
«Το πεπρωμένο μας είναι τα γονίδιά μας».
«Κάποια από τα οποία είναι γονίδια αγάπης, ανθρωπιάς», είπε η Ηγουμένη φέρνο­ντας στα μάτια του Λίνου ένα δυνατό ξάφ­νιασμα.
«Είπατε ό,τι θα έλεγα», μουρμούρισε εκείνος.